čtvrtek 2. února 2017

Pepíček - uživatelský manuál

Pepíček patří do kategorie Mobilně-Indisponovaný Malý Člověku-podobný Objekt (MIMČO). Vizuálně velmi podobný dospělému člověku. Ovšem s některými modifikacemi (velká hlavička v poměru k tělíčku, velké tváře a oči), patrně s cílem vyvolat citovou závislost. Zvlášť na potenciálně zainteresovaných jedincích - majitelích tohoto zařízení.

Důvody pořízení takových objektů jsou nejasné. MIMČO spotřebovává značné množství zdrojů, zejména časových a finančních, vyžaduje nadprůměrnou trpělivost při interakci.

Hlavním cílem uživatele je udržet všechny systémy MIMČa v provozu (lidově řečeno naživu). Dalšími bonusovými cíli je udržet MIMČO nepotřísněné a rozvíjet jeho schopnosti (Objekt je vybaven samoučícími a učícími se rutinami). Pokud nejsou plněny bonusové cíle, upadá Objekt do stavu Nuda a vydává chybový zvuk.

Vstupy a výstupy
Vstupy se dělí na dvě velké skupiny. Materiální a nemateriální. Materiální: Je potřeba v pravidelných intervalech plnit MIMČO specifickým živným roztokem (viz kapitola Krmení). Nemateriální: specifické interakce. K nim se hodí barevné plastové nástroje (hračky), ale je potřeba využívat i další akce (nošení, mluvení, zpěv, blábolení, šimrání vlasy apod.).

Výstupy jsou také dvou druhů. Většinu materiálních výstupů řeší vyměnitelný absorpční modul (lidově zvaný Plena). Interval plnění Pleny je nepravidelný a Objekt není vybaven systémem předběžné výstrahy. Bohužel Objekt jeví zvýšené tendence plnit plenu i ve chvíli, kdy není nasazena. Plnění je naštěstí obvykle doprovázeno zvukovým projevem (laicky prdění) a je tedy možno včas zareagovat. Pokud není Plena včas vyměněna, jeví Objekt změnu barvy (zčervenání) a zvýšenou citlivost v plenové oblasti (laicky opruzení). Bohužel Objekt trpí značnými úniky provozních tekutin mimo oblast řešenou Plenou (laicky: slintá a blinká). Zatím se nepodařilo najít servis, kde by se popisované chování dalo reklamovat. Nutno řešit individuálně vhodnými absorpčními materiály.
Nemateriální výstupy se projevují především širokým spektrem zvuků. Je vhodné rozlišovat standardní a chybové zvuky. Standardní zvuky provázejí plnění bonusových cílů. Jedná se o typy zvuků: smích, blábolení, výskání. Chybové zvuky se omezují jen na vrzání a pláč. V takovém případě je třeba odhadovat druh závady. Jde buď o nedostatek živného roztoku (laicky hlad) - viz kapitola Krmení, nebo o Nudu, případně doprovází přechod do Režimu spánku - viz kapitola Sleep mode.

Krmení
Za účelem Krmení je potřeba vyhledat Mobilní Autonomní Termostatický Kojící Automat (MATKA), kde se MIMČO připojí k Plnícímu Reservoárovému Systému (zkratku už odhadnete) a plnění probíhá automaticky. Objekt není vybaven vodoznakem (stavoznakem), naplnění je tedy nutno odhadovat. A mnohdy dochází k přeplnění, což má za následek únik provozních kapalin.
 MATKA je ke každému MIMČu přidělena ode dne výroby. V obvyklém případě se od MIMČa prakticky nedá oddělit a zvládá komplexní celodenní péči. V našem případě využila své autonomie a usadila se cca 8000 km daleko od místa výroby. Firma (= prarodiče), která automat vyrobila, uznává, že jde o nestandardní projev, který ji velmi mrzí a analyzuje příčiny tohoto chybového chování. Tento stav je pro ni o to těžší, že i druhý vyrobený automat jeví stejnou nestandardnost v běhu programu (laicky řečeno: I druhá dcerka utekla za moře, tentokrát do USA). Máme štěstí, že v současnosti se MATKA drží prakticky na jednom místě, vzdaluje se jen přes den, ale nachází se v dochozí vzdálenosti.

Sleep mode
To je jediná doba, kdy je možno ustat s plněním Hlavních a Bonusových cílů.

Růst
Objekt jeví samovolnou tendenci zvětšovat rozměry a hmotnost. Počáteční hmotnost cca 3kg se za první čtyři měsíce zdvojnásobila. Bude-li uvedené tempo pokračovat ad absurdum, dosáhne kolem 25. roku věku hmotnosti Měsíce, kolem 27. roku hmotnosti Země a krátce po 30. roku dosáhne hmotnosti potřebné k zažehnutí termonukleární syntézy a začne svítit. Je nutno doufat, že nasazené tempo se zpomalí.


4 komentáře:

  1. Vystizne,zabavne,smala jsem se nahlas,ackoliv jsem v praci.

    OdpovědětVymazat
  2. Marie se smala take, ackoliv je chripkou upoutana na luzko a odmita jit do prace. Jeste par mesicu a muzes se vydat na drahu spisovatele. Jirka

    OdpovědětVymazat
  3. Směju se nahlas v open spacu, Honzo! Super.
    Tyjo, já se těším, až tu budete, bude legrace.

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za pochvaly, červenám se. A taky mám obavu, že jsem si vytvořil cimrmanovský problém. Tedy prvek očekávání už bude následován jen prvkem zklamání. Snad to nějak přežijeme! ;-)

    OdpovědětVymazat