neděle 5. února 2017

Vaříme s Tátou v Koreji - Kimči guk

Modifikuji zvolání z pořadu "Ošatka humoru a melodií" (pro mladší ročníky - najděte si na internetu, stojí za to!) a volám: Kuchařky, k internetu, kuchařky, k internetu! Je tu další díl Vašeho oblíbeného seriálu: "Vaříme ze surovin, které v Česku pravděpodobně vůbec neseženete!"

Dnes další z pilířů korejské kuchyně - polévka Kimči guk. Recept je podobně intelektuálně náročný jako minulý. Potřebujeme jen pár surovin: samozřejmě kimči (kilový pytlíček by mohl stačit), dále pak vepřové maso, tofu, pálivou paprikovou pastu (červená krabička vlevo), jarní cibulku a trochu cukru.


Do hrnce přijde kimči a maso nakrájené na velikost sousta, pár lžic paprikové pasty a trochu cukru. Vše zalijeme vodou a dáme vařit.


 Po půl hodině vaření přidáme na kostky nakrájené tofu a ještě asi pět minut povaříme.


 Na závěr ještě přihodíme nakrájenou jarní cibulku.


A korejská zelňačka je na světě. Chutná trochu jako segedín a ve chvíli, kdy píšu příspěvek, stále ještě odpočívá netknutá v lednici, aby se pěkně uležela.

Uhodne někdo, jakou zvolíme přílohu?

3 komentáře: