Modifikuji zvolání z pořadu "Ošatka humoru a melodií" (pro mladší ročníky - najděte si na internetu, stojí za to!) a volám: Kuchařky, k internetu, kuchařky, k internetu! Je tu další díl Vašeho oblíbeného seriálu: "Vaříme ze surovin, které v Česku pravděpodobně vůbec neseženete!"
Dnes další z pilířů korejské kuchyně - polévka Kimči guk. Recept je podobně intelektuálně náročný jako minulý. Potřebujeme jen pár surovin: samozřejmě kimči (kilový pytlíček by mohl stačit), dále pak vepřové maso, tofu, pálivou paprikovou pastu (červená krabička vlevo), jarní cibulku a trochu cukru.
Do hrnce přijde kimči a maso nakrájené na velikost sousta, pár lžic paprikové pasty a trochu cukru. Vše zalijeme vodou a dáme vařit.
Po půl hodině vaření přidáme na kostky nakrájené tofu a ještě asi pět minut povaříme.
Na závěr ještě přihodíme nakrájenou jarní cibulku.
A korejská zelňačka je na světě. Chutná trochu jako segedín a ve chvíli, kdy píšu příspěvek, stále ještě odpočívá netknutá v lednici, aby se pěkně uležela.
Uhodne někdo, jakou zvolíme přílohu?
Ryzu?
OdpovědětVymazatJak to můžeš tak rychle uhodnout? ;-)
OdpovědětVymazatByť "tobě podobný" ročník, ošatka mi nějak unikla...napraveno :-)
OdpovědětVymazat