čtvrtek 9. listopadu 2017

Vaříme s mámou v Koreji

Po dlouhé odmlce se k vám opět vracíme s korejským kuchařským příspěvkem. A tentokrát to bude, milé děti, opravdu jednoduché, připravíme si totiž korejský kdoulový čaj.
Prvním krokem, který je ovšem zásadní a pro naše kulinářské počiny charakteristický, je koupit nějakou surovinu omylem, v domnění, že kupujete něco jiného. V tomto případě se jednalo o kdouli, kterou jsme měli za nějaký další druh hrušky. Když jsme ji už nějaký čas doma měli a hruška byla pořád tvrdá jako kámen, rozhodli jsme ji nakrájet. Po rozříznutí na nás vykouklo toto:



Bylo to tvrdé, trpké a kyselé (ani Pepíček to nechtěl jíst), a nám to pořád nedocházelo. Google po chvilce tápání vydal své tajemství - čínská kdoule. Takže alespoň do té malvice jsme se trefili. Jako ideální se na zpracování této lahůdky jevil recept na korejský kdoulový čaj, jehož obliba tu roste právě nyní s klesajícími teplotami. Takže se soustřeďte, bude to pekelně složité:

Krok 1: Nakrájejte kdouli na tenké plátky.



Krok 2. Narvěte to s dostatečným množstvím cukru (minimálně 1 hrneček) do sklenice s víčkem a šoupněte to na cca 3 dny do lednice. Je dobré to během té doby alespoň jednou promíchat.


Krok 3. Podle chuti naberte několik lžiček vzniklé směsi a zalijte horkou vodou.


Tadááá! Přírodní prostředek proti bolesti v krku je na světě, byla to ale fuška, že? Hlavně to čekání na výsledek.

Pokud nemáte při ruce kdouli, můžete postup s úspěchem aplikovat na citrusy, zázvor nebo třeba granátové jablko. Když už se nám pomaličku blíží ty Vánoce, musíme ještě čaj zpropagovat jako ideální vlastnoručně vyrobený vánoční dárek. Tak tedy na zdraví!

Žádné komentáře:

Okomentovat