čtvrtek 28. září 2017

Vlahé večery v Soulu....

Podzim je pro návštěvu Koreje ideální období! Podobné tvrzení se můžete dočíst v každém průvodci a my ho musíme potvrdit. Teploty jsou velmi příjemné, teple letní, není přehnané horko, ráno je chládek jen tak akorát, aby se dal vyvětrat byt a večery jsou vlahé, krásně vlahé. V sobotu večer jsme využili ideálních podmínek a vytáhli Pepíčka ven, aby taky mohl "nasát" atmosféru nočního města. Zvolili jsme krátkou procházku podél řeky a jako cíl vybrali údaně nejdelší osvětlenou fontánu (1140 m) na světě. Její trysky jsou po celé délce mostu jménem Banpo:


Pepíčka fontána nezajímala, ještě nechápe, že když z mostu stříká osvětlená voda, měl by na ni hledět s otevřenou pusou. Zato se rád motal mezi stanujícími Korejci (jak už víte, jsou to přeborníci ve stanovaní na betóně) a to tak rychle, že utekl ze záběru vleče za sebou mámu.


Místo je populární mezi místními i turisty, proto zde stojí spousta pojízdných stánků s jídlem a dokonce se tu pořádá noční trh. Nutno dodat, že na nás tentokrát nic netrhli.


I když to bylo těsně, máma v Koreji velmi obdivovala následující, poněkud atrofovanou, variantu světelného meče ze Star Wars:


Prozradím hned: cukrová vata na svítící špejličce to byla. Holt LEDky jsou v Koreji prakticky ve všem. Pepíček nám pomalu usíná, už je nejvyšší čas jít domů. Dobrou noc děti!

Žádné komentáře:

Okomentovat