pátek 27. ledna 2017

Korejské okénko pro elektrikáře a plynaře

Tento příspěvek píši s myšlenkou na zapojení rozvaděče v domě mého kolegy Vladimíra. Pro toho, kdo neviděl na vlastní oči, je to dokonalost sama. Zapojeno vlastnoručně majitelem. Korejské instalace tohoto standardu nedosahují. Na začátek elektřina.

Ulice ve městě jsou hodně zadrátovány. Kříží se tu kdeco, spojení je mnohdy realizováno systémem "vrabčí hnízdo".





Dále vysílače. Jak se zpívá: "My u nás postavíme sloup, vysílací sloup..." A obložíme ho jak chlebíček. Jaké jsou výsledné vyzařovací diagramy antén, nikdo neví, intermodulace asi odstranit nepůjdou a výměna jumperu? To aby se technik nejdřív podíval do křišťálové koule... Pardon, zavzpomínal jsem si na dobu, kdy jsem ještě dělal ještě jiné věci než utírání malého zadku.



A plyn nakonec. Kousek od místa, kde bydlíme, je čtvrť tvořená malými činžáky. Maximálně čtyři patra, ale najdou se tu i vilky. Každý byt v takovém domě má vlastní přípojku plynu, plynoměry jsou zvenku na fasádě a trubky vedou uspořádaně také venkem. Mimochodem, pod každým plynoměrem je samozřejmě kohout. Dokážete si představit, jak by to dopadlo u nás?


Jak jsem psal, vedou velmi uspořádaně. Tedy když plynař neprojeví dostatek invence. Když projeví a má smysl pro humor, dopadá to následovně:

 

Vladimíre, co Ty na to?

4 komentáře:

  1. Zejmena ta posledni fotka je naprosto skvělá, spíš než rozvod plynu to vypadá jako socha od Karla Nepraše.

    Do Koreje zdraví
    Petr

    OdpovědětVymazat
  2. Asi tu nemajú vyhlášku 50. Kua, musím pozrieť kedy mi vyprší platnosť.

    OdpovědětVymazat
  3. A jéje! Doufám, že to rozdejchal! ;-)

    OdpovědětVymazat