neděle 20. srpna 2017

Cyklotoulky (podle mámy v Koreji)

Srpen byl u nás doposud poněkud chudý na výlety, což bylo způsobeno kombinací vedra, deště, nachlazení a v neposlední řadě furt někdo otravoval v práci. To je pořád samá konference, měsíční hodnocení, půlroční hodnocení, pětileté hodnocení, prostě vědecká práce, jak se patří. Takže jsme vyrazili až tuto sobotu, a opět na (zapůjčená) kola kolem řeky Han. Tady ilustrační snímek Honzy s Pepou, jak si to šlape přes most s koleny u brady (kupole vpravo je budova Národního shromáždění).


Cestou nás zaujalo, jak jinak,  několik typicky korejských výjevů. Tady například kempování pod mostem. Naprosto normální spořádané korejské rodiny si o víkendu vyrazí se stanem a kompletním kempingovým vybavením .... na beton pod most.


O kousek dál už ovšem čekalo menší stanové městečko, považte, na trávníku. Vzhledem k tomu, že byly všechny stany stejné, se asi jednalo o pronajímatelné stany, pro organizované školní skupiny a tak. Takový příměstský tábor uprostřed megalopole.


Příjemným překvapením na trase bylo obří brouzdaliště, kde měl Pepa opět spoustu příležitostí se seznámit. Vlevo opět klasická scéna - "A jak stará je holčička?" "Je mu skoro rok." "Oooo, ten je tak roztomilý!"

 
To my samozřejmě víme!


Kromě toho na nás na konci vodní kaskády vykoukla kopie Malé mořské víly. Byla nainstalována loni v rámci oslav dánsko-korejského přátelství, či co. Takových kopií je po světě prý kolem třinácti.


Na zpáteční cestě mě ještě zaujala dvojice katolických kostelů - jeden zcela v duchu budhistických svatyň jako třípatrová pagoda (akorát místo tradičně bílé sochy Buddhy tam stojí Panna Maria s Ježíškem, oba stylově navlečení v korejském lidovém kroji), a druhý kostel hned vedle, tentokrát v novorománském stylu. "Pagodovitý" kostel byl prý založen prvním korejským katolickým knězem (a později mučedníkem) v Koreji.
 


Na závěr mohu jen dodat, že akce opět nesplnila svůj účel, tedy unavit Pepu a nechat odpočinout nás. Snad časem přijdeme na to, jak to obrátit v náš prospěch!

3 komentáře:

  1. Čtu čtu, je to už skoro jediný, co můžu dělat...
    Moc vám to sluší. Unaveně nevypadáte...

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to bude asi spíš duševní únava :) Já se vsadím, že po večerech bouráš zdi a vrtačku ani neodkládáš!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak mi to přijde 1:1, oni na vás zíraj, když se koupete, vy na ně, když kempujou na betonu.
    Konečně jsem dočetla všechny články od začátku července. U krmení dravé zvěře jsem se musela smát nahlas! Nojo, jdu krmit tu naši dravou zvěř, už se tu nějak chruje :)

    OdpovědětVymazat