středa 23. srpna 2017

Aktualita: Cvičný poplach

Na několika místech v našem dočasném domově visí upozornění od správy budovy. A včera jsme mezi standardními zprávami o tom, že kouřiti se zapovídá, že hlučeti po desáté večer se zapovídá a že olej lze recyklovati jen standardním způsobem a ne vylévati do výlevky (pardon, vzpomněl jsem si na pošťáckou pohádku), našli zprávu, že se dnes ve 14 hodin uskuteční cvičný poplach. A že máme v tu dobu všeho nechat a rychle se přesunout do suterénních garáží, abychom tak "zredukovali oběti a katastrofu", jak si můžete přečíst na následujícím obrázku:


Na to, že jsme v zemi, která je technicky vzato stále ve válečném stavu se svým severním sousedem, bych se nedivil, kdyby takové cvičení bylo každou chvíli. Ale jsem celkem rád, že to je první taková událost za devět měsíců, co tu jsme. Myslím si, že jednou do roka takové pozdvižení úplně stačí.

Poté, co nám z reproduktoru domácího telefonu začala znít siréna (musím říct, že velmi decentní hlasitostí, kdybych zrovna usnul, možná by mě to ani neprobudilo) a následně začal nějaký pán cosi korejsky povídat, jsme se sebrali a po schodech (kde stále pouštěli sirény a korejský komentář), došli do garáží. Budova má kapacitu pro několik stovek lidí, tak mě celkem překvapilo, že kromě nás tří byli v garáži už jenom dva malíři pokojů, kteří zcela nelogicky a proti duchu cvičení vešli dovnitř do budovy. Hned jsem si připadal jak doma, u nás se taky podobné akce zhusta ignorují. Fotku zachráněných přikládám:


 Chvilku jsme v garáži postávali, a pak se šli podívat ven na prostranství před budovou, jestli jsme si špatně nevyložili místo srazu evakuovaných. Venku taky nikdo nebyl. Načež máma v Koreji usoudila, že cvičení už bylo dost, a odebrala se do práce. My s Pepíčkem jsme to ale nevzdávali a šli se ještě podívat nazpět do garáží, kde jsme našli konečně skupinku zachráněných. Celkem nás bylo deset (!), plus tři pánové ze správy budovy. Jeden pořídil oficiální fotografii pro vládu jako důkaz, že cvičení proběhlo, a já vyblejsknul ještě jednu fotku skupinky evakuovaných:


Poté jsme byli rozpuštěni a my s Pepíčkem, plni dojmů, jsme šli ty napínavé zážitky vydýchat do parku.

Žádné komentáře:

Okomentovat