úterý 11. dubna 2017

Jaro v Soulu

Teploty už poměrně pravidelně stoupají ke dvaceti stupňům a v noci neklesají pod deset. Minulou středu celý den pršelo. Takže si to korejská příroda sečetla a prakticky všude se o víkendu objevily květy. Na začátku ale malý krok stranou. Ve stylu manga či hentai vykvetla korejská děvčata:


Ale hlavně všude kvetou zlaté deště, pak fialově kvetoucí keře, jméno bohužel neznáme:


Je to mnohdy poměrně překvapující pohled, protože v holém listnatém lese je to najednou úplně nová barva:


Tady mi tedy kontrast trochu ruší zelené jehličnany, ale snad aspoň náznak dojmu je patrný. A nakonec všechny tři nejvíce zastoupené kvetoucí rostliny pěkně pohromadě a navrch jedno kvítko v rozpuku:


A samozřejmě kvetou třešně, tedy sakury. Jednu fotku pod třešněmi jsme si nechali udělat během nedělní procházky po dalším úseku Seoul Trail.


Bylo poměrně pěkné počasí s na jaro nečekaně dalekou dohledností. Přikládám panorama Soulu focené z jižního okraje města. Minulé pondělí slavnostně otevřený 555m vysoký mrakodrap Lotte World Tower je na obrázku úplně vpravo (obrázek by se měl po rozkliknutí zvětšit):


Trošku jsem experimentoval s dalekohledem před foťákem telefonu a tady je věž ještě v detailu:


Cestou jsme také procházeli městským parkem, což v Soulu nebývá zrovna na každém rohu (navíc bez Korejců!):


Nakonec pro jemné duše přihazuji jednu jarní romantickou:


Měli jsme kliku, naštěstí jsme nikde nepotkali rozkvetlou blbost. Snad nám to vydrží!

3 komentáře:

  1. Budeme na vás vzpomínat za týden na zříceninách, tady taky všecko kvete. Hm, a to Lotte Tower se mi líbí. Na patře 117 je vyhlídková plošina :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Zdar, užijte si zříceniny. :) Docela rád bych si opekl buřta na ohni v přírodě, to tady člověk nezvládne. A co ta další událost?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týden na to. Uf, chystáme. A ta další v září. To už tady budete?

      Vymazat